Workshops

Workshops in de helende natuur

Soms is het fijn om extra aandacht in je leven te besteden aan één thema, een thema die specifiek op jou van toepassing is. En om daarin samen met gelijkgestemden te zijn. Hiervoor zijn er workshops in de natuur, iedere workshop met een eigen thema.

In contact met je hart

Voor iedereen die veel in het hoofd zit. Doel: openen hartsenergie.

Het gouden randje

Voor mensen met burn-out of chronische vermoeidheid en ziekte.

Omgaan met rouw en verlies

Voor mensen die een verlies ervaren en hier stil bij willen staan.

The Heart Ritual ♥

Transformeer jouw hartzeer in goud met de Kintsugi levensfilosofie.

In contact met je hart 

Voor iedereen die veel in het hoofd zit 

We zijn over het algemeen meer in contact met ons hoofd en ons denken, dan met ons hart. Het denken staat vol van oordelen en aannames en wordt veelal geregeerd door angst. Het zoekt controle, houvast en zekerheid. Het hoofd wil weten en dingen vooruit plannen. Het zorgt ervoor dat je altijd in de doe-modus zit. Dat kan flink vermoeiend zijn.

Het hart kent vaak een ander tempo. Vertraagt liever. Wil zich richten op zaken die er werkelijk toe doen. Zoekt verbinding. Wil kunnen rusten in vertrouwen.

Deze workshop is bedoeld om je hartsenergie te openen. Wat komt er tevoorschijn als je meer in contact bent met je hart? Dat gaan we vandaag ontdekken.

 • Datum: vrijdag 2-2-2024
 • Tijd: 10.00-16.00
 • Locatie: Sallandse Heuvelrug in Nijverdal
 • Aantal deelnemers: maximaal 8
 • Prijs: 75 euro. Inclusief koffie/thee en lunch bij Buitengewoon Lekker
 • Info en opgave: suzanne@leefnatuurcoaching.nl 

Het Gouden Randje

Een ochtend voor mensen met burn-out, chronische vermoeidheid of ziekte

Burn-out, chronisch vermoeid of ziek zijn kan ervaren worden als een verlies. Je hebt immers het gevoel je gezondheid verloren te zijn. Je lijf heeft je voor je gevoel in de steek gelaten. Er is gemis, boosheid, machteloosheid en ook moedeloosheid. Het kan als een eenzame weg voelen, hoeveel vrienden je ook om je heen hebt. De aandacht van de omgeving verslapt op den duur. Men gaat door met zijn eigen leven en kan niet altijd begrip voelen of opbrengen voor het gebrek aan energie dat continu de boventoon voert. Ook kunnen er goedbedoelde adviezen gegeven worden om je uit de zwaarte te trekken. Maar hoe liefdevol dat ook bedoeld is, het werkt averechts en stilletjes trek je je steeds vaker terug. Dat is pijnlijk, want hoe belangrijk is het dat emoties erkend, gekend en gedeeld worden.

Vanuit de ontspanning die er dan ontstaat, kan er ruimte komen om te genieten van de kleine dingen die er ook zijn. De zon op je huid, het fluiten van een vogel, de geur van vers gemaaid gras….

We wandelen maximaal 2,5 km in een rustig tempo in de natuur. Ik begeleid je samen met de natuur door een aantal oefeningen heen die jou een lichtpuntje in je leven zullen geven. Neem water en evt. wat te knabbelen mee. Bij regen denk dan aan goede regenkleding.

Deze workshop is bedoeld om wat licht te brengen op een pad dat soms behoorlijk pittig kan zijn en het ervaren van support door te kunnen delen.

 • Datum: vrijdag 24-11-2023 en vrijdag 23-2-2024
 • Tijd: 10.00-13.00
 • Locatie: Sallandse Heuvelrug in Nijverdal
 • Aantal deelnemers: maximaal 6
 • Prijs: 35 euro
 • Info en opgave: suzanne@leefnatuurcoaching.nl 

Omgaan met rouw en verlies

Voor mensen die een verlies ervaren van een dierbare en hierbij stil willen staan.

Als we iemand verloren hebben komen we naast het intense gemis, allerlei gevoelens tegen. Verdriet, boosheid, schuldgevoelens, machteloosheid en ook moedeloosheid.

Omdat niemand anders die gevoelens voor ons kan dragen, kan het vaak als een eenzame weg voelen, hoeveel vrienden we ook om ons heen hebben. De aandacht van de omgeving verslapt op den duur. Men gaat door met zijn eigen leven en kan niet altijd begrip voelen of opbrengen voor de tijd die het vraagt om werkelijk te kunnen rouwen. En dat kan pijnlijk zijn. Want hoe belangrijk is het dat emoties erkend, gekend en gedeeld worden.

In deze workshop bied ik de ruimte voor verlies met de helende en troostende werking van de natuur. Pijn krijgt de ruimte om er met beide benen op de grond simpelweg te mogen zijn. Om er samen mee te zijn. En ook om er schoonheid in te zien. 

Alles mag er zijn vandaag.

Deze workshop is bedoeld om emoties die gepaard gaan met verlies en rouw te erkennen en er de ruimte voor geven. Dankbaarheid voelen voor dat wat is geweest. Helen door te kunnen delen.

Vooral in de decembermaand wanneer het gemis extra scherp kan zijn. 

 • Datum: vrijdag 22-12-2023
 • Tijd: 10.00-16.00
 • Locatie: Sallandse Heuvelrug in Nijverdal
 • Aantal deelnemers: maximaal 6
 • Prijs: 75 euro. Inclusief koffie en lunch bij Buitengewoon Lekker
 • Info en opgave: suzanne@leefnatuurcoaching.nl 

The Heart Ritual

Van Open Your Heart Studio.

Transformeer jouw hartzeer in goud. Voor iedereen die een diepe verbintenis wil aangaan met zijn/haar hart.

Met ons hoofd op volle toeren lopen we vaak voorbij aan ons hart. We slaan ervaringen en onverwerkte emoties op in het hart dat we “hartzeer” kunnen noemen.  Dit hartzeer krijgt lang niet altijd de ruimte van ons om gevoeld te mogen worden. Daar is gewoonweg geen of te weinig tijd voor, want het leven gaat dóór. Maar jouw hart blijft fluisteren, net zo lang totdat jij haar hoort en luistert.

Vandaag is zo’n dag waar jouw hart alle aandacht krijgt. Een volledige onderdompeling in liefde. Een hartverwarmende reis van hoofd naar hart. En van hard naar hart.

“Wat in de schaduw ligt, zal transformeren in het volle licht van het hart”

Een dag waar je heel symbolisch een diepe verbinding gaat maken met jouw hart en het keramieken hart daarna gaat breken. De scherven staan voor jouw hartzeer, pijn en blokkades. Die allemaal de ruimte krijgen gezien en gevoeld te worden. Met jouw hartenkracht verwelkom je ze. Want in jouw liefdevolle hart kun je alles dragen.

Door middel van de eeuwenoude Japanse Kintsugi levensfilosifie zet jij je scherven daarna om in goud. ‘Kin’ is goud, en ’tsugi’ is verbinding. Goudverbinding. Volgens de Kintsugi is het helen van een litteken oftwel de scherven in jouw leven een proces waar je de mogelijkheid wordt geboden om jouw wond(en) in goud te transformeren.

Een krachtig proces waar je de kracht van je hart gaat ontdekken en belichamen. Je gaat naar huis met een (keramieken) gelijmd hart vol liefde, troost en innerlijke transformatie.

 • Datum: nog niet bekend
 • Tijd: 10.00-16.00
 • Locatie: Het ZENtrum in Aadorp (deze dag wordt binnen gegeven)
 • Aantal deelnemers: min. 4 max. 8
 • Prijs: 125 euro (dit is incl. btw voor particulieren en excl. btw voor bedrijven)
 • Inclusief keramieken hart t.w.v. 39,95
 • Inclusief koffie, thee en soep
 • Neem zelf een aanvullende lunch mee
 • Info en opgave: suzanne@leefnatuurcoaching.nl 

Mee doen aan een workshop?