Seizoenswandelingen

Wandel met de Natuur en haar Seizoenen mee 

Ont-moet jezelf en sluit aan op het ritme van de natuur en haar seizoenen en de kracht die hierin huist. De natuur nodigt uit om los te komen van de drukte. De natuur geeft met haar ritme houvast en rust in het leven. Iets waar we steeds meer behoefte aan hebben in onze drukke maatschappij waar ons snelle levenstempo het eigen-tijdse tempo van de natuur (en dus de natuur in onszelf) voorbij gaat.

Onrust, een opgejaagd gevoel, prikkelbaar en alle ballen hoog proberen te houden zijn maar enkele voorbeelden van hoe we ons tegenwoordig steeds vaker voelen. Echt ontspannen, uitrusten, vertragen en verstillen, nemen we daar eigenlijk nog wel voldoende tijd voor? Even stilstaan is namelijk super gezond en helend. Stilstaan is onderdeel van een leven in flow vanuit het hart, omdat je juist hier even loskomt van de ruis om je heen en je jezelf weer kunt horen en voelen. 

De natuur wijst ons de weg terug naar een leven in balans met onszelf anderen en de aarde 

Wij zijn onderdeel van een groter geheel. Het is mijn missie om samen met de hulp van de natuur, jou terug naar je eigen natuur en balans te begeleiden, daar waar je weer in contact bent met je eigen levenstempo, jouw pad van flow waar de levensenergie vrij door je heen kan leven en bewegen en waar je je hart kunt horen spreken. 

Elk seizoen heeft haar eigen levenstempo, energie, elementen, organen en haar emoties waar ik op meebeweeg met o.a. mindfulness en Qigong oefeningen. 

Qigong helpt jouw natuurlijke balans te herstellen

Wat is Qigong? De natuur streeft altijd naar balans. Zo ook wij. Met Qigong leer je door middel van langzame bewegingen deze natuurlijke balans (yin en yang) te herstellen. De simpele seizoensgerichte bewegingsoefeningen brengen ontspanning in je lichaam, rust in je hoofd, toename van energie en vermindering van stagnatie en blokkades. Het ondersteunt bij stress, lichamelijke spanningen, emotionele (on)balans en het versterkt je immuunsysteem en zelfhelend vermogen.

In contact met het ritme van de natuur 

Ik geef twee wandelingen per seizoen, het hele jaar rond. Een moment van eigen-tijd voor jezelf om te onthaasten, vertragen en tot jezelf te komen. Van hoofd naar hart. En vanuit het hart een natuurlijke beweging weer naar buiten toe, in contact met het ritme van de natuur. In elk seizoen staat een ander thema en element centraal. Laat je inspireren!

Wandelingen 2024

 • Lente wandeling Zaai. Zondag 11 februari van 9.15 tot 12.00 (VOL)
 • Lente wandeling Groei. Zondag 7 april van 9.15 tot 12.00.
 • Zomer wandeling Bloei. Zondag 23 juni van 9.15-12.00.
 • Nazomer wandeling Reflectie, Oogst en Dankbaarheid. Zondag 1 september van 9.15 tot 12.00.
 • Winter wandeling Rust & Ontvang. Zondag 15 december van 9.15 tot 12.00.

De wandelingen vinden plaats op de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal en in het bos van Hellendoorn. De locaties verschillen per seizoen, afhankelijk van het element en thema dat actief is op dat moment in de natuur.

Neem gerust iemand mee, of kom alleen. De wandeling is grotendeels in stilte zodat je ook echt de ruimte voor jezelf kunt nemen om op te laden. Kletsen kan na die tijd weer onder het genot van een kopje seizoensthee.

Wandel je mee?

 • De wandelingen vinden plaats op de Sallandse Heuvelrug (startpunt parkeerplaats bij het Buitencentrum in Nijverdal) of in de bossen van Hellendoorn. De exacte locatie ontvang je bij aanmelding.
 • Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers
 • Inclusief een kopje seizoensthee na afloop
 • 25 euro per persoon per wandeling
 • Info, vragen of aanmelden kan via suzanne@leefnatuurcoaching.nl of via dit contactformulier.
 • Per aanmelding gaat er 1 euro naar Support for Nature
 • Neem gerust iemand mee! De wandeling is wel grotendeels in stilte, kletsen kan na die tijd weer.
 • Vol? Meld je aan voor de wachtlijst of geef je nu alvast op voor de volgende seizoenswandeling.
 • Ook leuk om cadeau te doen! Hier heb ik cadeaubonnen voor.

Elkaar ontmoeten, met een groep gelijkgestemden in een bos, dat was bijzonder. Haar ontmoeten was al in alle rust. Rust bij haar, rust bij de deelnemers. De intentie voor mij om mee te lopen was ervaren hoe het is om stil te zijn. Echt stil… in jezelf. Geen woorden, uit je hoofd, gewoonweg stil! Wat ik toen heb mogen ervaren… W A U W! Omschrijf maar eens in woorden wat je dan voelt in je lichaam. Uit dat hoofd, in dat lijf! Dat moet je echt ervaren, bij Suzanne! Daarnaast prachtige Qigong oefeningen, voor nog meer bewustwording. Mogen ‘zijn’, wat er ook om je heen gebeurd. Alles is oke! Eén zijn met de natuur. De natuur echt ‘zien’, in alle mooie seizoenen van het jaar! Dankjewel lieve Suzanne, binnenkort zie je mij weer! 😊

– Lisette Bettink

Het onverwachte verwachten. Dat is in het kort mijn ervaring bij de Stiltewandeling van Suzanne geweest.

Zij past in deze ochtend naast Mindfulness en Qigong concrete en positieve oefeningen toe die me opnieuw hebben helpen verbinden met mijn droom en verlangen. Suzanne begrijpt de wetten van Resonantie, Aantrekken & Overvloed en brengt dit samen in dit cadeautje aan jezelf in de natuur. Ze leidt je hierbij als coach zelfverzekerd door verschillende fysieke ervaringen heen. Nu, ruim een maand later, voel ik nog steeds de uitwerking als ik wandel. Ik kom makkelijker bij de rust in mezelf. Loop kalmer en herhaal een enkele Qigong oefening wanneer ik voel dat mijn energie een oppepper kan gebruiken. Het is zo heerlijk om met deze energie te leren werken! Dankjewel Suzanne voor het organiseren van deze fantastische wandelingen. Ik hoop er snel weer bij te zijn 🙏

– Sandra Bolte

Meedoen met een wandeling?