Retraite Italië

14-20 september 2024

De Dolomieten – Italië

September, het einde van de zomer en een nieuw begin van de herfst!

In de seizoensretraites werk ik met de energie van de seizoenen. De herfst staat in verbinding met het element metaal, en de energie van metaal vind je veelal in… de bergen! Metaal staat in verbinding met de longen en de dikke darm, een fantastische tijd dus om je longen te reinigen, ze een (immuun)boost te geven en je hele lichaam, geest en ziel voorzien van nieuwe energie.  Tegelijkertijd laat je het oude los via de (dikke) darm. Uiteraard wordt je hierin begeleidt! 

Wat ik zo krachtig vind aan Natuurcoaching, bosbaden en Qigong is dat je niet alleen gaat wandelen in het magnifieke gebergte, maar ook op een dieper level contact maakt met de energie van de bergen en de natuur zodat je er helemaal in wordt ondergedompeld en de kracht ervan, maar zeker ook de stilte en sereniteit die er heersen, leert inzetten en benutten voor je eigen groei- en helingsprocessen.

Lees ook de algemene informatie over de seizoensretraties, klik hier.

Meebewegen met de seizoenen heelt lichaam geest en ziel
Het verbindt je met je eigen natuurlijke levensflow

Programma

Dag 1

Vlucht naar Venetië. Vanaf daar met de taxi naar Arabba in de Dolomieten. De reistijd hiervan is zo’n 2,5 uur. In de avond een welkomst cirkel waarin we elkaar ontmoeten en de avond rustig in gaan met een aantal Qigong oefeningen die een goede en uitgeruste slaap ondersteunen en je algeheel vitaliseren.

Dag 2

Na het ontbijt de bergen in! We gaan rustig beginnen met een prachtige natuurwandeling rondom Arabba. Met de skilift omhoog, en al wandelend via de andere kant naar beneden. Zo leren we de omgeving kennen en nemen we de tijd om te verbinden met de natuur én de natuur in onszelf.

Tijdens de wandeling stoppen we en genieten we van een heerlijke picknick in de bergen van de Dolomieten.

In de middag ruimte voor jezelf, er zijn veel to-do mogelijkheden in de omgeving maar ook lekker ontspannen in of bij het hotel behoort tot een prettige mogelijkheid! Voor of na het diner, sluiten we de dag af met Qigong dat bijdraagt aan het tot rust brengen van het zenuwstelsel.

Dag 3

Na het ontbijt weer de bergen in! Vandaag een actievere natuurwandeling van 4,6 km. We pakken de bus die ons naar de skilift brengt bij Campolongo (lago Boe). Vanaf hier gaan we een schitterende wandeling maken op adembenemende hoogte en bezoeken we een klein meer dat tussen de bergen verscholen ligt. Gedurende de wandeling laten de bergen constant andere vormen zien en ook de vegetatie wisselt per kilometer die we afleggen. Onderweg stoppen we voor een picknick en rusten we uit.

In de middag ben je vrij om te doen wat goed voelt voor jou. Wist je dat het hotel ook beschikt ook over een sauna waar je je even in kunt terugtrekken?

In de avond weer een fijne afsluiting met Qigong, we leren vanavond onze longen masseren met een speciale massagetechniek.

Ook leer je vandaag stagnatie en/of vastzittende emoties die in verbinding staan met het proces van loslaten, uit je longen vibreren door middel van klank. Een 5 elementen reis die je terug leidt in verbinding met je lichaam, organen en bijbehorende emoties. Aansluitend een flow van 5 Qigong oefeningen die elk in verbinding staan met een element en seizoen. (De Chinese Geneeskunde telt 5 seizoenen: Lente (Hout), Zomer (Vuur), Nazomer (Aarde), Herfst (Metaal), Winter (Water). Hiermee activeren we niet alleen het element Metaal, maar vind je de balans en harmonie met elk element in de natuur alsook in jezelf. Jij bent natuur!

Dit programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Dag 4

Vandaag gaan we een eindje op pad met de taxi! Na het ontbijt gaan we naar Lago di Carrezza. Een natuurwonder middenin de Dolomieten die je gezien, ervaren en gevoeld móét hebben. We maken een wandeling om het meer en genieten onderweg weer van een heerlijke picknick. De wandeling is niet lang in afstand. We stoppen een aantal keer om contact te maken met de inspirerende natuur die hier huist en doen we oefeningen.

In de avond sluiten we weer af met milde Qigong, we herhalen de oefeningen van de eerste avond, die een goede ondersteuning bieden bij het (in en door) slapen en uitgerust wakker worden.

Dag 5

Na het ontbijt gaan we opnieuw een rit maken met de taxi, met onderweg prachtige uitzichten. Alleen de rit al is adembenemend en doet je stil doen worden. We stoppen in Lagazuoi waar we met de kabelbaan de hoogte in gaan en uitstappen op een schitterende plek met indrukwekkende energie, waar we de Heaven to Earth Qigongset zullen gaan beoefenen die de energie en balans in jou herstelt. Laat je insireren en verrassen wat de bergen je te vertellen hebben. Lagazuoi is met recht een hoogtepunt in de Dolomieten.

Als we weer beneden zijn genieten we van een heerlijke lunch in een van de restaurantjes waarna we nog een mooie wandeling maken in de omgeving.

De avond sluiten we af met een bezoek aan een zonsondergang.

Dag 6

De laatste dag alweer! En misschien wel de allerbeste! We worden vandaag afgezet bij Passo Pordoi. Daar gaan we een wandeling maken met uitzicht op de meest hoge pieken van de Dolomieten: de Marmolada. Je zult bij wijze van omvergewaaid worden door haar schoonheid. En bij elke bocht wacht weer een ander adembenemend uitzicht. Onderweg komen we bij een berghut waar we gaan genieten van een welverdiende lunch. We nemen dezelfde weg terug. Onderweg weer diverse stops voor foto momenten, natuurcoaching, stilte, Qigong, mindfulness…

Na de wandeling pakken we aan de andere kant van de pas de kabelbaan omhoog naar Sass Pordoi (2.950 mtr) dat bekend staat als het Terras van de Dolomieten. Het uitzicht is dan ook spectaculair en een onvergetelijke ervaring.

In de avond een afsluiting met een goodbye-ceremonie om de volgende dag weer terug te gaan vol met rijke ervaringen, nieuwe oefeningen om mee te nemen naar huis, liefdevolle ontmoetingen met gelijkgestemden en de bergen en haar zuivere energie mee in je hart. Je energie gevuld met nieuwe kracht, zachtheid, liefde, omarming, ruimte, léven, wijsheid en heling. De natuur zal je de weg wijzen en jou precies dat geven wat je nodig bent. De natuur is jouw kompas. Laat je verrassen en inspireren door haar!

Dag 7

Snuif nog eens goed die heerlijke frisse berglucht op want na het ontbijt vertrekken we met de taxi terug naar de luchthaven waar we de vlucht terug naar Nederland nemen.

And into the mountains I go
to lose my mind and find my soul

Elke natuurwandeling heeft een unieke mix van Mindfulness, Bosbaden (Shinrin-Yoku), Stilte, Natuurcoaching en Qigong.

De symboliek van de natuur zal jou ondersteunen in je proces en je leert hierin samenwerken met de natuur en haar begeleiding ontvangen.

Met Qigong leer je door middel van rustige bewegingen en ademhaling je hoofd en lichaam tot rust te brengen en gaat gestagneerde energie weer bewegen. Daarbij verruimt het je bewustzijn t.o.v. je zelfhelend vermogen. Oefeningen als embrace the mountain, wave your hands over the lake, paint a rainbow in the sky en heaven to earth doen je tevens in contact brengen met de natuur in- en om je heen.

De 5 Beginselen van Groei vormen een rode draad door de dagen heen. Deze bevatten de oorsprong van jouw ware natuur. Wanneer je deze leert kennen en toepassen gaat het leven in overvloed voor je werken, voel je je in harmonie met jezelf en je omgeving, ervaar je flow en synchroniciteit. Je gaat steeds meer léven vanuit het hart, jouw hoogste potentieel, dat in lijn is met het grotere geheel en dat wat jij hier komt doen op aarde.

Reis je mee?

 • We overnachten in Arabba, een klein dorpje middenin de bergen bij Hotel Marilena. www.hotel-marilena.it.
 • Kosten/ investering in jezelf van deze reis is inclusief programma, 6 overnachtingen, ontbijt en lunch, diner bij aankomst op de eerste avond, toeristenbelasting, sauna in het hotel, kabelbanen zoals in het programma beschreven, bus en taxi tijdens het programma, vervoer van en naar de luchthaven, wegentol.
 • De prijs is exclusief vliegtickets, diner van dag 2 t/m 7 (in Arabba zijn er voldoende betaalbare restaurants waar je kunt eten), drinken en versnaperingen tussendoor, evt. activiteiten die je doet in je vrije tijd en de reis- en annuleringsverzekering.
 • Single classic room: €1750,-
 • Double comfort room (voor single gebruik) €1950,-
 • Double comfort room (voor twee personen): €1550,- p.p.
 • Junior Suite Harmony (voor twee personen): €1650,- p.p.
 • Aantal deelnemers: minimaal 3 en maximaal 6.
 • Vertrek zaterdag 14 sept. Eindhoven airport-Venetië (vluchttijd: 13.30-15.05). Terug vrijdag 20 sept. Venetië-Amsterdam Schiphol (vluchttijd: 19.15-21.20). Tickets liggen momenteel rond de €120,- retour.
 • Vanaf de luchthaven in Venetië wordt je met de taxi naar het hotel gebracht en ook weer terug naar de luchthaven op de dag van vertrek (dit is inclusief).
 • Besluit je op andere dagen en tijden heen of terug te reizen dan zijn de vervoerskosten vanaf de luchthaven naar Arabba en/of terug voor eigen rekening.
 • Minimaal 3 maximaal 6 deelnemers.
 • Vragen? Stel ze gerust!
Sky above   Earth below   Peace within

Meedoen met deze retraite?