Over mij

Mijn naam is Suzanne

Mijn passie voor burn-out en stress coaching komt voort uit een jarenlange struggle die ik zelf heb ondergaan. Intense vermoeidheid heeft een deel van mijn leven volledig in beslag genomen. Ook heb ik 24 uur per dag piepen in de oren (Tinnitus) die mij toen enorm beangstigden. Na zo’n 4 jaar werd ik volledig uitgeput opgenomen in een revalidatiekliniek waar ik mijn energie weer in balans leerde brengen en met regelmaat de natuur in werd gestuurd. Ik herstelde.

De natuur is een waar hersteloord

De natuur werkte voor mij als een natuurlijk medicijn. Ik kwam er thuis, tot rust, tot inzicht en overgave. Ik leerde er weer voelen. Mezelf te zijn. In plaats van dat ik krampachtig naar oplossingen en antwoorden zocht kwamen ze in de natuur als vanzelf naar mij toe. Mijn oude jasje liet ik er achter, en mijn nieuwe trok ik aan. Buiten in de natuur zijn was als een reset voor mijn brein, lichaam en ziel. In de stilte en rust die ik in mijzelf vond in de natuur kon ik de boodschappen van mijn hart weer horen.

Leren léven door te overleven

Wat ik toen nog niet zag omdat ik middenin het proces zat, was dat ik de kans kreeg om deze moeilijke periode te transformeren in iets dat mij en anderen zou gaan dienen. Het waren moeilijkheden verpakt in een cadeau. De moeilijkste periode in mijn leven werd daarmee de meest krachtige.

Door te hebben ervaren hoe het is om dag in dag uit te overleven en het leven aan me voorbij te zien gaan heb ik leren léven. Het is hierdoor dat ik besloot het roer volledig om te gooien. Na een periode van al veel gereisd te hebben, liet ik uiteindelijk alles achter in Nederland en ging ik mijn droom achterna. Ik kocht een enkeltje naar Nepal waarna 5 jaar reizen zonder vooropgezet plan volgde. Al met al mocht ik bijdragen aan het tot stand brengen van een kindertehuis in Nepal, heb ik vrijwilligerswerk gedaan op een school in Guatemala, een 10-daagse Vipassana meditatietraining gevolgd in Maleisië, een aantal weken met nonnen samen geleefd in Nepal, bijna twee jaar gewoond en gewerkt op een retreatcentrum in Bali en nog een jaar in Italië bij mijn vriend en schoonfamilie. Een kleine samenvatting van een grote innerlijke rijkdom die ik heb mogen ontvangen door met moed mijn hart te volgen.

Nu ben ik alweer een tijdje in Nederland, geniet ik hier van de mooie natuur en de seizoenen en zet ik de kracht van de natuur in om anderen te helpen bij een duurzaam herstel van burn-out, chronische vermoeidheid en/of stress. De natuur is mijn medecoach en samen leiden we je stap voor stap terug naar je eigen oorspronkelijke natuur, daar waar je weer met de stroom van het leven mee zwemt in plaats van er vermoeid tegenin.

Ik kijk ernaar uit met je mee te wandelen tijdens jouw herstel en reis van overleven naar léven. Een leven waarin jij weer aan het roer staat en het gevoel hebt dat je weer lééft!

Leef je mooiste leven

Mijn leven heeft een andere wending gekregen en heeft mij veel meer gebracht dan ik ooit durfde te dromen. Het betekent niet dat er geen moeilijkheden meer zijn, that’s life, maar wel dat ik elke dag weet en voel: ik leef mijn mooiste leven! En dat wens ik ieder ander ook, op zijn/haar eigen unieke manier!

Mijn eigen herstelkracht geef ik nu door

Nadat ik mijn eigen herstelkracht heb ervaren en hoe de natuur daarin een belangrijke rol speelde ontstond een diep verlangen dit door te geven. Ik ben me daarom gaan verdiepen in een natuurlijke weg van coachen door middel van Effortless Coaching en Natuurcoaching. Ik ben daarnaast docent in (medische) Qigong dat d.m.v. rustige bewegingen de energie weer in beweging zet en het herstel bevordert. De combinatie is een belangrijke eenheid binnen Leef! Natuurcoaching. Een krachtig en uniek concept bij herstel van stress, burn-out en ziekte.

Samenwerkingen & Opleidingen

Sinds november 2020 werk ik in opdracht van BoFit, Burn-out specialist van Nederland. www.bofit.nl

Ik geef Qigonglessen in de natuur en bij yogaschool Het ZENtrum in Aadorp. www.hetzentrum.com

2022-2023: Shinrin-Yoku gids (Japans bosbaden) begeleiding in de natuur dat de gezondheid en ontspanning van lichaam en geest bevordert.

2022: Natuurcoach bij School voor Natuurcoaching www.innersteps.com

2019 & 2021: Qigong teacher 300 hours www.forestrock.com

2014 & 2016: Effortless Coach www.effortlesscoaching.nl

2010: Social Work. Daarna jaren in de zorg gewerkt.

Bijscholingen, trainingen en intervisie staan hoog in het vaandel bij Leef! Natuurcoaching en worden regelmatig bijgewoond.

Leven in lijn met de natuur 

Door de werking van de natuur en haar wetten te begrijpen en daarin mee te bewegen weet ik steeds beter hoe ik levensenergie vóór mij kan doen laten werken met de minste energieverspilling. Ik geloof dat als wij allemaal in lijn met de natuur zijn we niet meer zoveel in angst maar veel meer in liefde, vertrouwen en verbondenheid met onszelf, anderen en de aarde zouden leven. Het leven zou zoveel ontspannender zijn! Wij zijn onderdeel van een groter geheel en onslomakelijk verbonden met de natuur. Wij zijn natuur. Het is daarom mijn missie om samen met de hulp van de natuur anderen terug naar hun eigen natuur en balans te begeleiden, daar waar we weer in contact zijn met ons eigen levenstempo, ritme en levensverlangens. Zodat we met z’n allen ons mooiste leven kunnen léven!

Wil jij ook van overleven naar waardevol léven?